Neformálne stretnutie ministrov krajín V4, Bulharska, Rumunska a Slovinska zodpovedných za politiku súdržnosti

12.11.2010


V pondelok 15. novembra 2010 o 9.00 h sa v priestoroch hotela Bôrik v Bratislave uskutoční spoločné stretnutie ministrov zodpovedných za oblasť politiky súdržnosti EÚ z krajín V4, Rumunska, Bulharska a Slovinska, ktoré je spolufinancované zo zdrojov EÚ. Hlavným cieľom zasadnutia bude diskusia v súvislosti so zverejnením piatej správy Komisie o hospodárskej, sociálnej a územnej súdržnosti. Tento dokument bude základom pre blížiace sa strategické rozhodnutia o budúcej podobe politike súdržnosti EÚ v programovom období po roku 2013.

Politika súdržnosti je dôležitým nástrojom ekonomického a sociálneho rozvoja a patrí k pilierom EÚ a značnou mierou prispela k rastu a prosperite a podpore vyváženého rozvoja v celej Únii.

Zasadnutie organizuje Úrad vlády SR v spolupráci s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Slovenskú stranu bude na rokovaní zastupovať zástupca vedúceho Úradu vlády SR Jaroslav Pilát a prvý podpredseda vlády SR a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Fígeľ. Na stretnutí bude prítomný aj člen Európskej komisie zodpovedný za regionálnu politiku EÚ Johannes Hahn.

Program stretnutia v pondelok 15. novembra 2010

09,00h plenárne rokovanie

Na začiatku otvorenia rokovania fototermín

12,15 h family photo


12,20 h tlačová konferencia vedúcich delegácií

Poznámka: Tlačová konferencia bude simultánne tlmočená



* * * * *
Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR





1400