Historická záhrada Úradu vlády SR bude opäť otvorená

16.07.2011

V sobotu 16. júla 2011 opäť otvorí svoje brány verejnosti historická záhrada bývalého Letného arcibiskupského paláca, dnešného sídla Úradu vlády SR na Námestí slobody 1.

Návštevníci sa môžu poprechádzať v tieni starých stromov, posedieť si na lavičkách a oboznámiť sa s históriou tejto kedysi slávnej európskej záhrady. Návštevníkom bude k dispozícii pitná voda a stánok s občerstvením. Deti sa môžu vyšantiť na novom detskom ihrisku s preliezačkami.

Záhrada  je otvorená v čase od 10.00 do 18.00 h, pričom posledný vstup pre návštevníkov je o 17.30 h. Domácim zvieratám nie je vstup povolený. Vstup do záhrady je cez hlavný vchod z Námestia slobody. Vo foyer historickej budovy sa návštevníci môžu oboznámiť s tvorbou mladého slovenského drotára, výtvarníka a remeselníka Slava Pecucha. V novej budove majú možnosť pozrieť si výstavu obrazov akademického maliara Pavla Čániho.

Počas tohto roka bude záhrada Úradu vlády SR sprístupnená verejnosti  ešte 6. a 27. augusta a tiež  24. septembra.  Prvýkrát  sa záhrada otvorila pre verejnosť v nedeľu 5. júna t.r. Úrad vlády SR sa vtedy zapojil do podujatia Víkend historických parkov a záhrad Bratislavy, v rámci ktorého bolo sprístupnených 10 historických záhrad v hlavnom meste SR.
 
* * * * *


3508