02.05.2007

Vyhlásenie obstarávania na informačnú kampaň o zavedení eura

Ministerstvo financií SR oznamuje, že dňa 2. mája 2007 zverejnilo oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania na informačnú a komunikačnú kampaň o zavedení eura v SR s hlavným cieľom – informovať slovenskú verejnosť o zavedení eura v SR, vrátane špecifických cieľových skupín a so zohľadnením regionálnych potrieb. Ďalšími cieľmi kampane bude:
- intenzívne upozorňovať na novú menu a jej hodnotu (konverzný kurz),
- fixovať u verejnosti kľúčové dátumy pri výmene hotovosti,
- informovať o duálnom zobrazení cien a finančných hodnôt a o právach spotrebiteľov pri výmene meny,
- upozorniť na odporúčané postupy v období výmeny,
- detailné spoznávanie eurových bankoviek a mincí a ich ochranných prvkov,
- usmerňovať verejnosť na zdroje informácií pri konkrétnych otázkach a problémoch.
Informačná a komunikačná kampaň zastreší oblasť komunikácie s verejnosťou, riadenie vzťahov s verejnosťou (PR), kreatívne stvárnenie obsahu propagačných aktivít, plánovanie a umiestnenie reklamy v médiách, priamu poštovú reklamu, event manažment a logistické služby.

Plnenie cieľov kampane bude priebežne predmetom pravidelného merania prieskumami verejnej mienky. Pri realizácii kampane sa bude vychádzať z prieskumov Štatistického úradu SR, Eurobarometra, informácií Národného koordinačného výboru, Pracovného výboru pre komunikáciu zavedenia eura a voľne dostupných zdrojov, najmä Národného plánu zavedenia eura a jeho aktualizácií a realizácia každej konkrétnej aktivity/úkonu/dodávky kampane bude podliehať predchádzajúcemu súhlasu Riadiaceho výboru zriadeného pre účel riadenia implementácie zmluvy.

MF SR, ako verejný obstarávateľ má záujem na čo najvyššej transparentnosti procesu pridelenia tejto zákazky, preto je v prípade záujmu pripravený umožniť novinárskej a odbornej verejnosti, v počte max. 10 osôb, účasť na celom procese tohto verejného obstarávania. Tieto osoby budú pôsobiť ako členovia komisie bez práva vyhodnocovať ponuky – pozorovatelia, v súlade s § 40 ods. 2 zákona.

Plné znenie oznámenia je zverejnené na stránke Úradného vestníka Európskej únie:

http://ted.europa.eu/

a tiež vo Vestníku verejného obstarávania č. 083/2007 pod číslom 01915-MDS