Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Prepis brífingu predsedu vlády SR Roberta Fica na recepcii pri príležitosti štátneho sviatku MR


redaktorka

...(prerušený záznam, pozn. prep.)... toto stretnutie v rámci slovensko-maďarských vzťahov – ak nie je toto teda oficiálna schôdzka, ako to vyzerá?

 

Robert Fico, predseda vlády

Viete, pre vás je všetko prekvapujúce – keď idem na kubánsku, zle je, keď idem na maďarskú recepciu, zle je. Som predseda vlády a obdržím vždy pozvánku na recepciu – pokiaľ som v Bratislave, tak absolvujem všetky tieto podujatia, pretože je to prejav vzájomnej úcty. Nakoniec Maďarská republika je členským štátom Európskej únie, NATO – sme partneri, sme susedia, bolo by veľmi zlé, keby som neprišiel na českú recepciu, poľskú recepciu, maďarskú recepciu alebo ukrajinskú recepciu – považujem to za moju elementárnu povinnosť. Takže je to bežná vec, netreba na nej vidieť nič zvláštneho.

 

redaktorka

Moja otázka skôr smeruje tam, že kedy teda bude oficiálne stretnutie medzi premiérom Maďarska a Slovenska.

 

Robert Fico, predseda vlády

V najbližších dňoch sa opäť stretáva podpredseda Čaplovič s podpredsedom maďarskej vlády, s pánom Kissom, a už sa doťahujú detaily. Tak vydržte chvíľku ešte. Ďakujem veľmi pekne.

 

redaktorka

Ja by som sa chcela ešte spýtať – máte nejaké dobré vzťahy alebo - by som povedala - dobré ...(nekvalitný záznam, pozn. prep.)... do Maďarska, že tam dovolenkujete a podobné veci – učíte sa po maďarsky?

 

Robert Fico, predseda vlády

Neučím sa určite po maďarsky, som Slovák, ja maďarčinu nepotrebujem, hoci sa hovorí, že koľko jazykov človek pozná, toľkokrát je človekom, ale určite sa po maďarsky neučím.

 

redaktorka

A čo vás na Maďarsku najviac priťahuje?

 

Robert Fico, predseda vlády

V Maďarsku sú napríklad veľmi pekné dievčatá. Ďakujem pekne.

 

redaktorka

Ďakujem pekne.