Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Prepis brífingu predsedu vlády SR R.Fica po schôdzi Výboru NR SR pre európske záležitosti


redaktor

...(prerušený záznam, pozn. prep.)... pre podnikateľov – kreditná úverová karta. Dali tento návrh – schválite to, podporíte to pre túto?

 

Robert Fico, predseda vlády

Sú viaceré alternatívy, zatiaľ mám ešte do pondelka čas, my teraz dávame dohromady štruktúru tých finančných produktov, ktoré najviac chýbajú v malom a strednom podnikaní a v pondelok je zvolané na popoludňajšie hodiny práve rokovanie s komerčnými bankami. Prichádzajú do úvahy viaceré riešenia, aj vrátane tohto, o ktorom hovoríte teraz vy.

 

redaktor

Podnikatelia hovoria, že to ručenie vo výške 50 % od rozvojovej banky je nízke, že by sa malo zvýšiť.

 

Robert Fico, predseda vlády

Všetko je možné, pán redaktor, to sú profesionálne odborné otázky. My sme za to, aby záručná banka bola podstatne aktívnejšia v týchto produktoch. Ide tam jedna miliarda korún, čiže bude mať dostatok zdrojov na to, aby konala, ale nesmieme dovoliť, aby teraz, keď je dostatok finančných prostriedkov k dispozícii, aby boli zamrznuté finančné toky a aby podnikateľský sektor na Slovensku nemal zdroje, ktoré životne potrebuje na svoje podnikanie. Pracujeme na tom veľmi intenzívne a verím, že prvé závery budeme vedieť oznámiť v pondelok po rokovaní s komerčnými bankami, ktoré bude samozrejme zverejnené pre médiá. Ďakujem pekne.

 

redaktor

Ďakujeme, dovoľte ...(prerušený záznam, pozn. prep.)...


prehrať audio Prehrať audio