Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Čaplovič: Rokovanie ministerskej rady považujem za kvalitnú platformu pre správne rozhodnutia


Včera popoludní (18. 5. 2009) sa na Úrade vlády SR uskutočnilo Spoločné rokovanie Ministerskej rady vlády Slovenskej republiky pre záležitosti Európskej únie, Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti a poslancov Európskeho parlamentu zvolených za Slovenskú republiku.
Účastníci spoločného rokovania sa venovali siedmym bodom. Napríklad Monitoringu vývoja stanovísk Slovenskej republiky k návrhom právnych noriem EÚ. Ďalej prerokovali Správu o personálnom zastúpení SR v inštitúciách Európskej únie v roku 2008 a Informáciu o rokovaní Rady EU pre všeobecné záležitosti a vonkajšie vzťahy (GAERC), ktorá sa konala v dňoch 27. - 28. apríla 2009 v Luxemburgu. Tiež sa venovali Informácii o stave a vývoji rizikového kapitálu v SR a Informácii o stave plnení opatrení akčného plánu rizikového kapitálu k 31.12.2008. Účastníci spoločného rokovania sa v závere pracovného programu venovali Informácii o projekte Národný konvent o EÚ na rok 2009. Pracovné materiály prerokované na dnešnom stretnutí pochádzali z dielne vicepremiéra Dušana Čaploviča, ministra hospodárstva SR Ľubomíra Jahnátka a štátnej tajomníčky rezortu zahraničných vecí Oľgy Algayerovej.
„Takéto rokovania považujem za kvalitnú platformu pre správne rozhodnutia,“ stručne zhodnotil priebeh rokovania podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič. Podľa vicepremiéra Dušana Čaploviča sú výsledky takýchto spoločných rokovaní dôležitým predpokladom širokej diskusie odborníkov a politikov. „Dnes oceňujem hlavne to, že aj napriek prebiehajúcej volebnej kampani pre voľby do Európskeho parlamentu bola diskusia vecná a jasná. Aj toto je pozitívny signál pre európsku dvadsaťsedmičku,“ povedal po rokovaní vicepremiér Dušan Čaplovič.
Závery spoločného rokovania Ministerskej rady vlády Slovenskej republiky pre záležitosti Európskej únie, Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti a poslancov Európskeho parlamentu zvolených za Slovenskú republiku budú predmetom ďalších rokovaní tak na národnej pôde ako aj v inštitúciách Európskej únie.




ÚV SR