Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala zástupcov združení na ochranu životného prostredia


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová vo štvrtok 2.septembra 2010 prijala zástupcov slovenských environmentálnych mimovládnych organizácií – Greenpeace, Priatelia Zeme, Slovenská klimatická koalícia, Ekofórum, Centrum pre trvaloudržateľné alternatívy, Centrum environmentálnych aktivít, Slovenská ornitologická spoločnosť. Ochranárov ubezpečila, že kvalita života občanov je pre ňu jednou z osobných priorít.

Environmentalisti privítali plány na obnovenie ministerstva životného prostredia a zdôraznili, že na jeho čele by mal byť človek odborne zdatný, zorientovaný v problematike a bez konfliktu záujmov v tejto oblasti. Podľa ich názoru sú v rezorte životného prostredia potrebné reformy a systémové zmeny. „Nestačí samotné obnovenie rezortu, ale mali by v ňom pracovať odborníci, ktorí vyjdú z férových konkurzov, budú chránení proti politickým tlakom a súčasne budú niesť osobnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia“, Elena Pätoprstá, protikorupčná pracovná skupina Ekofóra.

Premiérka i ochranári sa zhodli sa na tom, že systém ochrany životného prostredia musí byť moderný, transparentný a efektívny. „Očakávame od tejto vlády, že bude rešpektovať právo občanov na spoluúčasť pri rozhodovaní o témach, súvisiacich s kvalitou ich života.“ Roman Havlíček, organizácia Priatelia Zeme – CEPA.


xxxxx

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR



prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu