Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala predsedu KBS Mons. Stanislava Zvolenského


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala v piatok 24.septembra 2010 predsedu KBS Mons. Stanislava Zvolenského. Mons. Zvolenský požiadal premiérku o podporu v oblasti cirkevných inštitúcií sociálnych služieb a navrhol riešenie v podobe spoločnej pracovnej skupiny odborníkov k novelizácii zákona o sociálnych službách. Obaja sa dotkli aj problematiky financovania školských zariadení. Po prechode kompetencií v tejto oblasti na VÚC sa vytvorila nerovnováha pri financovaní neštátnych školských zariadení. Predsedníčka vlády prisľúbila prerokovanie týchto otázok v súčinnosti s Ministerstvom školstva SR.

Predsedníčka vlády uvítala iniciatívu KBS pozvať na Slovensko pápeža Benedikta XVI. v roku 2013 pri príležitosti jubilea príchodu Cyrila a Metoda na naše územie. Ako povedala, tieto kroky majú plnú podporu vlády a návšteva pápeža v SR by bola veľkou cťou.

Premiérka a predseda KBS sa zhodli sa na tom, že otázky spojené s novou úpravou financovania cirkví momentálne nie sú absolútnou prioritou. Vláda je však pripravená otvoriť diskusiu k tejto téme, ak ju katolícka cirkev iniciuje.

Iveta Radičová sa Stanislavovi Zvolenskému poďakovala za odslúženie svätej omše za obete nedávnej streľby v Devínskej Novej Vsi a predstavila mu novootvorenú kaplnku v budove Úradu vlády, kde sa začala tradícia pravidelných ekumenických bohoslužieb. Zvažuje sa tiež možnosť, že by sa kaplnka otvorila aj širšej verejnosti. Mons. Zvolenský ocenil otvorenosť Ivety Radičovej pre duchovné hodnoty.

*****

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

www.vlada.gov.sk



prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

uvsr_20100924_Prijatie predsedu KBS Zvolenského



 

Prijatie predsedu KBS Zvolenského

uvsr_20100924_sprístupnenie kaplnky na Úrade vlády SR



 

Sprístupnenie kaplnky na Úrade vlády SR