Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala predstaviteľov slovenských automobiliek


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala predstaviteľov slovenských automobiliek Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová v pondelok 25. októbra 2010 prijala predstaviteľov troch slovenských automobiliek. Na stretnutí sa zúčastnil prezident Kia Motors Slovakia In-Kuy Bae, generálny riaditeľ PSA Peugeot Citroen Slovakia Luciano Biondo a predseda predstavenstva Volkswagenu Slovakia Andreas Tostmann. Témou stretnutia boli možnosti spolupráce vlády SR s automobilovým priemyslom na Slovensku na podpore investícií a tvorby nových pracovných miest.


Premiérka Iveta Radičová zdôraznila, že prioritou vlády je zachovanie a podpora flexibility pracovného práva a snaha odstrániť bariéry zvyšovania zamestnanosti. Vláda zároveň po rokovaniach so sociálnymi partnermi navrhne zmeny v pracovnom práve tak, aby bolo ústretovejšie k mladým rodinám s deťmi.


Predsedníčka vlády SR na stretnutí informovala, že jednou z priorít vlády je efektívna výstavba diaľnic a verejnej infraštruktúry. Dôkazom toho je výrazné zvýšenie finančných prostriedkov na dopravnú infraštruktúru v návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok. Vláda SR je zároveň otvorená spolupráci s automobilovým priemyslom v otázkach vzdelávania a prípravy kvalifikovanej pracovnej sily, aj pri riešení bytovej politiky.


Predsedníčka vlády SR ešte tento rok navštívi všetky tri automobilové firmy, aby s ich manažmentom prediskutovala špecifické otázky a rozvojové plány na Slovensku.









* * * * *

KONTAKT: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

uvsr_20101025_Brífing so zástupcami automobiliek



 

Brífing so zástupcami automobiliek