Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Detské centrum na Úrade vlády SR otvorené


V utorok 2. novembra 2010 v priestoroch Úradu vlády SR otvorila predsedníčka vlády SR Iveta Radičová detské centrum. Zámer otvoriť detské centrum pre deti zamestnancov vyjadrila Iveta Radičová už pri svojom nástupe do funkcie predsedníčky vlády SR. Cieľom tohto kroku je vyjsť v ústrety zamestnaným rodičom a motivovať tak aj iné úrady, aby takúto možnosť svojim zamestnancom ponúkli.


O deti sa starajú kvalifikované opatrovateľky. Pre deti je prichystaný celodenný program, okrem iného tvorivé dielne, kreslenie či spoločenské hry. V prípade pekného počasia čakajú deti športové a pohybové aktivity v záhrade Úradu vlády. Náklady na prevádzku detského centra sa hradia zo sociálneho fondu odborovej organizácie Úradu vlády SR, rodičia platia deťom stravu (desiata, obed, olovrant). Na zakúpenie hračiek prispela aj predsedníčka vlády. .


Účelom detského centra je pomôcť mamičkám a oteckom, zamestnaným na Úrade vlády, s opatrovaním ich detí počas školských prázdnin, ktoré vychádzajú na pracovné dni. Detské centrum sa najbližšie otvorí počas vianočných prázdnin.

prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu