Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Prvý deň pracovného programu premiérky SR Ivety Radičovej v New Yorku


V newyorskej Carnegie Hall si predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prevzala ocenenie "Žena roka" udeľované americkým časopisom Glamour. Prestížne ocenenie jej odovzdali počas slávnostného galavečera, ktorý monitorovali najvýznamnejšie svetové médiá. Medzi mienkotvornými a rešpektovanými médiami, ktoré si nenechali galavečer ujsť, boli napríklad CNN, Reuters, AP, AFP, New York Times, Wall Street Journal, USA Today či magazín People. Galavečer sa začal o 19:00 h miestneho času, t.j. o 01:00 h SEČ (utorok 9. novembra) a trval približne 3 hodiny.

Pred slávnostným galavečerom sa Iveta Radičová stretla so šéfredaktorkou magazínu Glamour Cindi Leiveovou, zúčastnila sa tiež na pracovnom obede s prezidentkou Litvy Daliou Grybauskaiteovou. Táto politička takisto patrí medzi ocenené osobnosti v rovnakej kategórii ako slovenská premiérka. Osobne si v New Yorku toto ocenenie prevzala.

V rámci pondelkového predpoludňajšieho programu navštívila premiérka SR I. Radičová Burzu cenných papierov v New Yorku a absolvovala pracovné stretnutie s jej výkonným riaditeľom Duncanom L. Niederauerom.


Iveta Radičová odcestovala do New Yorku v nedeľu 7. novembra. Ide o jej prvú zahraničnú pracovnú cestu v USA vo funkcii predsedníčky vlády SR. Ďalšie informácie o návšteve premiérky SR v USA bude Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR zverejňovať priebežne v nasledujúcich tlačových správach.

*****

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR