Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Tretí pracovný deň predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej v USA


Tretí pracovný deň predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej v USA

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová sa v stredu 10. novembra 2010 vo Washingtone  stretla na spoločnom rokovaní s ministerkou zahraničných vecí USA Hillary Clintonovou.

V rámci stredajšieho pracovného programu v hlavnom meste USA navštívila premiérka SR tiež Centrum Woodrowa Wilsona (CWW). Na pôde tejto inštitúcie vystúpila s príhovorom v rámci cyklu prednášok nazvaného „Freedom Lecture“ a stretla sa s výkonným viceprezidentom CWW Mikeom Van Dusenom. Centrum Woodrowa Wilsona – národná pamätná inštitúcia – bolo založené v roku 1968 s cieľom pripomínať odkaz niekdajšieho prezidenta USA Woodrowa Wilsona a podporovať rozvoj vzdelanosti v americkej spoločnosti.

Po skončení vystúpenia absolvovala predsedníčka vlády SR neformálny obed s predstaviteľmi Friends of Slovakia – neziskovej organizácie založenej v roku 2001, ktorej cieľom je upevňovať vzájomne prospešnú spoluprácu medzi USA a Slovenskom a zdieľať spoločné hodnoty slobody, demokracie a trhovej ekonomiky.

Stredajší pracovný program vo Washingtone zakončila Iveta Radičová účasťou na výročnej večeri s názvom „Annual Slovak-American Awards Dinner“. Podujatie organizovali spoločne Veľvyslanectvo SR v USA a Friends of Slovakia.


* * * * *

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR