Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

I. Radičová: Každá komunita potrebuje iný prístup


I. Radičová: Každá komunita potrebuje iný prístup

Podpredseda vlády SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Rudolf Chmel v spolupráci so štátnou tajomníčkou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Luciou Nicholsonovou, splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity Miroslavom Pollákom, Nadáciou Friedricha Eberta, Prírodovedeckou fakultou Univerzity Komenského a neziskovou organizáciou ETP Slovensko – Centrum pre udržateľný rozvoj organizujú podujatie „Premosťovanie sociálne vylúčených komunít – zmena je možná“.

 

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na podujatí vystúpila s prejavom, v ktorom uviedla, že každé dieťa a každý človek má právo na dôstojný život. Podľa jej slov musíme pochopiť, že sme rôzne kultúry, že máme rozdielne vízie, že máme rozdielne chápanie, čo je v živote dôležité. „Ale jedno máme spoločné – vieme žiť len vďaka tomu, že sme tu spolu. Napätie, ktoré v slovenskej spoločnosti dnes je, je i dôsledkom možno malej schopnosti tolerovať inakosť a rozdiely. Ale i dôsledkom toho, ako sami chceme, aby sme mohli spolu koexistovať“ zdôraznila predsedníčka vlády.

 

Cieľom podujatia je prezentácia konkrétnych postupov v štyroch rozvojových prioritách začleňovania rómskej populácie (bývanie, vzdelávanie, zdravie a zamestnanie) uplatňovaných v podmienkach vylúčených rómskych komunít na strednom a východnom Slovensku. Úlohou vlády podľa slov premiérky Ivety Radičovej je „pripraviť podmienky na to, aby ste vy dokázali pripravovať projekty „šité na mieru“ pre tú ktorú komunitu a tú ktorú obec“.



prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

uvsr_20110119 - Prejav predsedníčky vlády na podujatí Premosťovanie sociálne vylúčených komunít



 

Prejav predsedníčky vlády na podujatí Premosťovanie sociálne vylúčených komunít