Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na odovzdávaní ocenení Sestra roka


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na odovzdávaní ocenení Sestra roka

V utorok 8. marca 2011 o 18.00 h v priestoroch Divadla Nová scéna v Bratislave sa pod záštitou predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej uskutočnilo slávnostné odovzdávanie ocenení Sestra roka. Na podujatí premiérka SR vystúpila s príhovorom a odovzdala jedno z ocenení.

Sestra roka sa uskutočňuje pod záštitou predsedníčky vlády SR, zámerom podujatia je zvýšiť spoločenskú prestíž ošetrovateľskej profesie na Slovensku a oceniť prácu sestier. 

Prácu zdravotných sestier a ošetrovateliek premiérka označila za jednu z najťažších prác, ktorá však do dnešných dní nie je ocenená tak, ako by jej prináležalo. V príhovore predsedníčka vlády pripomenula výrok ocenej Sestry roka 2009  pani Emílie Kunovskej: "Dobrá zdravotná sestra je určite dar pre pacientov, keď je k nim láskavá, milá". Sestričky aj zdravotní bratia sú pravou rukou lekárov, bez nich by lekárska starostlivosť bola prakticky nemožná. "Platí priama úmera, čím ťažšie chvíle pacienti prežívajú, o to dôležitejšia je úloha sestier", skonštatovala predsedníčka vlády. V mene svojom aj v mene ministra zdravotníctva SR Iveta Radičová prisľúbila, že celá súčasná vláda sa pokúsi maximálne splatiť dlh, ktorý voči sestrám má. Čiastočne, postupne tak, ako to súčasná situácia umožní a dovolí. 

Predsedníčka vlády zároveň zdôraznila, že je nevyhnutné budovať spoločenskú prestíž profesie zdravotných sestier a ošetrovateliek. 

 


* * * * *

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR



prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110308 - Ocenenie sestra roka



 

Ocenenie sestra roka