Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová poslala sústrastný list japonskému premiérovi Naotovi Kanovi


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová vo svojom mene i v mene vlády SR poslala v piatok 11. marca 2011 sústrastný list predsedovi vlády Japonska Naotovi Kanovi v súvislosti s následkami ničivého zemetrasenia, ktoré postihlo krajinu. V liste vyjadrila hlbokú ľútosť nad stratou ľudských životov, ktoré si prírodný živel vyžiadal. Premiérovi Japonska potvrdila pripravenosť Slovenska v prípade záujmu urýchlene ponúknuť pomoc našich záchranárov pri zmierňovaní následkov škôd.


Japonskému ľudu zaželala mnoho síl pri odstraňovaní následkov škôd a obnovovaní zničenej infraštruktúry. Vyjadrila presvedčenie, že i napriek nevyspytateľnosti prírodných katastrof sa japonskému ľudu podarí v krátkom čase obnoviť normálny život v postihnutej časti krajiny.

- - - - - -

Nasleduje znenie listu :

Vážený pán predseda vlády,



dovoľte, aby som Vám vo svojom mene i v mene vlády Slovenskej republiky vyjadrila úprimnú sústrasť a hlbokú ľútosť nad stratou ľudských životov, ktoré si vyžiadalo ničivé zemetrasenie vo Vašej krajine. Slovensko veľmi citlivo vníma následky, ktoré si vyžiadal prírodný živel v Japonsku a rovnako výzvy, ktorým Vaša krajina teraz čelí. V prípade záujmu z Vašej strany je naša krajina pripravená urýchlene ponúknuť potrebnú pomoc záchranárov pri zmierňovaní následkov škôd.

Želám Vám i ľudu Vašej krajiny mnoho síl pri odstraňovaní následkov škôd a obnovovaní zničenej infraštruktúry. Som presvedčená, že i napriek nevyspytateľnosti prírodných katastrof sa japonskému ľudu podarí v krátkom čase obnoviť normálny život v postihnutej časti krajiny.


S úctou

Iveta Radičová, predsedníčka vlády SR


* * * * *

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR