Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na oficiálnej návšteve Slovinskej republiky


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na oficiálnej návšteve Slovinskej republiky
V pondelok 30. mája 2011 navštívila predsedníčka vlády SR Iveta Radičová spolu s ministrom hospodárstva SR Jurajom Miškovom a štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí SR Milanom Ježovicom Slovinskú republiku. V Ľubľane sa stretla s predsedom slovinskej vlády Borutom Pahorom, s prezidentom Slovinskej republiky Danilom Türkom, s predsedom Štátneho zhromaždenia Pavlom Gantarom a zúčastnila sa na slovensko-slovinskom ekonomickom fóre.

Oficiálna návšteva Slovinska sa uskutočnila na pozvanie predsedu vlády Slovinskej republiky Boruta Pahora. Témou ich spoločného rokovania boli vzájomné slovensko-slovinské vzťahy, hospodárska a obchodná spolupráca medzi Slovenskou republikou a Slovinskou republikou a možnosti ich ďalšieho zintenzívnenia. Dotkli sa aj aktuálnych otázok európskej a medzinárodnej politiky.

Do Slovinska spolu s predsedníčkou vlády SR cestovali aj podnikatelia zo Slovenska, ktorí diskutovali o možnostiach rozvoja ekonomickej spolupráce na slovensko-slovinskom ekonomickom fóre, kde vystúpili aj obaja premiéri. Po skončení fóra sa predsedovia vlád spoločne presunuli na Ekonomickú fakultu Ľubľanskej univerzity, kde I. Radičová vystúpila s prednáškou a diskutovala so študentmi.



Predsedníčka vlády pred Obchodnou a priemyselnou komorou Slovinska





prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110530 - Oficiálna návšteva predsedníčky vlády v Slovinsku



 

Oficiálna návšteva predsedníčky vlády v Slovinsku

20110530 - Tlačová konferencia I. Radičovej a B. Pahora počas oficiálnej návštevy Slovinska



 

Tlačová konferencia I. Radičovej a B. Pahora počas oficiálnej návštevy Slovinska