Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

3. 6 Efektívnosť inštitúcií


Vláda prijme opatrenia na zvyšovanie efektivity inštitúcií v oblasti sociálnej sféry.
Z pohľadu modernizácie a informatizácie procesov v sociálnej oblasti bude zavedený modernejší spôsob komunikácie medzi úradmi a občanmi, čím sa dosiahne väčšia dostupnosť služieb a prehľadnejší model ich fungovania.
Vláda zabezpečí prepojenie informačných systémov inštitúcií verejnej správy tak, aby bola dosiahnutá plná elektronizácia výmeny informácií o občanoch a podnikateľských subjektoch, čím sa zároveň odstráni predkladanie dokumentov viacerým inštitúciám verejnej správy. Zavedie sa jednotný register osôb v rámci rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny a pripravia sa podmienky pre vybudovanie komplexného informačného systému sociálnej sféry.
Dobudovaním prepojených podporných informačných systémov pri poskytovaní jednotlivých druhov služieb a vytvorením štandardov kvality poskytovaných služieb a ďalším vzdelávaním zamestnancov ako aj terénnych sociálnych pracovníkov sa zvýši úroveň služieb poskytovaných v rámci celého systému sociálnej sféry.
V Sociálnej poisťovni sa elektronizáciou dosiahne efektívnejšia komunikácia s klientmi, najmä v oblasti výberu poistného.
Vláda vyvinie maximálne úsilie na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia Sociálnej poisťovne, zreálni tripartitný systém výkonnej činnosti jej orgánov a zároveň podporí utváranie stabilných podmienok (finančných a personálnych) pre kvalitné plnenie zákonných povinností.

#