Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English
10.10.2002

Záznam z rokovania HRV SR zo dňa 7. októbra 2002

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Rokovanie Hospodárskej rady vlády SR otvoril a viedol predseda Hospodárskej rady I. Mikloš.

Predmetom rokovania Hospodárskej rady vlády SR bol dokument Vízia vývoja Slovenskej republiky do roku 2020, ktorý vypracoval Inštitút pre verejné otázky a na rokovanie Hospodárskej rady predložil podpredseda vlády SR a minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR I. Mikloš.

V úvode rokovania predseda Hospodárskej rady pripomenul, že výber riešiteľského tímu pre spracovanie Vízie vývoja Slovenskej republiky do roku 2020 sa uskutočnil v zmysle záverov, ktoré prijala Hospodárska rada na svojom rokovaní 4. marca 2002.

V diskusii členovia Hospodárskej rady pozitívne hodnotili vypracovanie takéhoto dokumentu a predniesli celý rad podnetných pripomienok k jeho jednotlivým častiam.

Po ukončení diskusie prijala Hospodárska rada vlády SR tento záver:

Hospodárska rada vlády SR

A. berie na vedomie
predloženú Víziu vývoja Slovenskej republiky do roku 2020 s pripomienkami,

B. konštatuje, že
Víziu vývoja Slovenskej republiky do roku 2020 je potrebné podrobiť celospoločenskej diskusii a na základe relevantných pripomienok, ktoré v diskusii odznejú, dokument upravovať a dopĺňať. Prvým impulzom pre takúto úpravu dokumentu sú pripomienky, ktoré odzneli na rokovaní Hospodárskej rady. Dokument svojím obsahom spĺňa predpoklady pre jeho využitie aj pri príprave strategických vládnych materiálov.

C. odporúča
spracovateľovi vízie

C.1. vypracovať k dokumentu, resp. doplniť dokument o časť Stručné zhrnutie (Executive summary), čo by umožnilo lepšie sa orientovať v texte vízie a podnietilo by to záujem o verejnú diskusiu.



Ivan M i k l o š
predseda Hospodárskej rady vlády SR