Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala predstaviteľov slovenských automobiliek


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prijala predstaviteľov slovenských automobiliek Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová dnes, t.j. v pondelok 25. októbra 2010, prijala predstaviteľov troch slovenských automobiliek. Na stretnutí sa zúčastnil prezident Kia Motors Slovakia In-Kuy Bae, generálny riaditeľ PSA Peugeot Citroen Slovakia Luciano Biondo a predseda predstavenstva Volkswagenu Slovakia Andreas Tostmann. Témou stretnutia boli možnosti spolupráce vlády SR s automobilovým priemyslom na Slovensku na podpore investícií a tvorby nových pracovných miest.

Premiérka Iveta Radičová zdôraznila, že prioritou vlády je zachovanie a podpora flexibility pracovného práva a snaha odstrániť bariéry zvyšovania zamestnanosti. Vláda zároveň po rokovaniach so sociálnymi partnermi navrhne zmeny v pracovnom práve tak, aby bolo ústretovejšie k mladým rodinám s deťmi.

Predsedníčka vlády SR na stretnutí informovala, že jednou z priorít vlády je efektívna výstavba diaľnic a verejnej infraštruktúry. Dôkazom toho je výrazné zvýšenie finančných prostriedkov na dopravnú infraštruktúru v návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok. Vláda SR je zároveň otvorená spolupráci s automobilovým priemyslom v otázkach vzdelávania a prípravy kvalifikovanej pracovnej sily, aj pri riešení bytovej politiky.

Predsedníčka vlády SR ešte tento rok navštívi všetky tri automobilové firmy, aby s ich manažmentom prediskutovala špecifické otázky a rozvojové plány na Slovensku.


* * * * *
Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR


prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

uvsr_20101025_Brífing so zástupcami automobiliek



 

Brífing so zástupcami automobiliek