Stredopravé politické strany podpísali Koaličnú zmluvu


V priestoroch Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca v Bratislave podpísali lídri stredopravých politických strán SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most - Híd Koaličnú zmluvu. Za SDKÚ sa na zmluve objavili dva podpisy – predsedu SDKÚ Mikuláša Dzurindu a dezignovanej premiérky Ivety Radičovej. Prvá žena v histórii Slovenska na poste predsedu vlády pred novinármi priznala, že pri zvukoch hymny sa jej chveli nohy. „Prežívala som ten okamih ako okamih radosti a pokory“ povedala Radičová.

Vláda, na čelo ktorej sa postaví, bude vláda všetkých ľudí na Slovensku, Iveta Radičová podotkla, že sa chce uchádzať o dôveru nielen tých občanov, ktorí im odovzdali hlasy, ale aj ostatných a to podľa nej nebude jednoduché.

Prvé kroky novej vlády by mali riešiť opatrenia na pomoc oblastiam postihnutým povodňami. Vláda si dala za cieľ v čo najrýchlejšom čase prijať zákony, ktoré by mali smerovať k zníženiu miery korupcie a bude treba zmeniť systém verejného obstarávania. Nová vládna koalícia počíta aj s obnovením zaniknutého ministerstva životného prostredia, preto bude nevyhnutné zmeniť kompetenčný zákon tak, aby životné prostredie opäť pôsobilo ako samostatný rezort.

Už ako premiérka Iveta Radičová pocestuje na zahraničnú pracovnú cestu do Bruselu. 19. júla prijme na Slovensku nového českého premiéra Petra Nečasa a z Bratislavy spoločne pocestujú do Maďarska na stretnutie krajín Vyšehradskej štvorky.

Takže dobrý vietor do plachát, kormidlo držím pevne v rukách a posádku mám kvalitnú,“ uviedla budúca slovenská premiérka.




Už ste hodnotili Priemerné hodnotenie: 2.86