Blog Martina Potůčka: Radičová českou premiérkou?


Vo štvrtok 5. mája 2011 v Prahe predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na Karlovej univerzite diskutovala so študentmi o silných a slabých stránkach Slovenska v porovnaní so svetom, o aktuálnej politike, ale aj o možnostiach uplatnenia akademických znalostí vo sfére politiky. Moderátorom diskusie bol známy český sociológ Martin Potůček, vedúci Centra pre sociálnu a ekonomickú stratégiu Fakulty sociálnych vied Univerzity Karlovej v Prahe.

Martin Potůček o prednáške napísal blog, ktorý uverejnil internetový portál www.aktualne.cz.

"Bolo to faux pas, na aké sa len tak nezabúda. Vo štvrtok 5. mája usporiadalo naše pracovisko - Centrum pre sociálne a ekonomické stratégie FSV UK - verejnú diskusiu so slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou. Moje prvé slová po jej príchode do nabitej auly zneli: 'Dovoľte, aby som medzi nami privítal nášho vzácneho hosťa, profesorku Ivetu Radičovú, premiérku Českej re...' Napriek tomu, že policajní pyrotechnici vopred aulu dôkladne prehľadali, okamžite explodovala. Výborne sa zabávala aj pani premiérka" píše vo svojom blogu Martin Potůček.

Celý blog si môžete prečítať tu: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/martin-potucek.php?itemid=13078

Viac informácií o prednáške predsedníčky vlády na Karlovej univerzite v Prahe nájdete tu:
http://www.premierkasr.sk/25227/predsednicka-vlady-sr-iveta-radicova-diskutovala-so-studentmi-karlovej-univerzity-v-prahe.php?pg=61