07.04.2005

Tlačová správa - Otvorenie Dekády inklúzie rómskej populácie 2005-2015 na Slovensku

Pri príležitosti Svetového dňa Rómov a národného otvorenia Dekády začleňovania rómskej populácie 2005 – 2015 pripravil Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity v spolupráci s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Svetovou bankou sériu spoločenských a kultúrnych podujatí v dňoch 7. až 9. apríla 2005.

Vo štvrtok 7. apríla o 15.00 sa v priestoroch Nadácie otvorenej spoločnosti, Baštová 5 v Bratislave uskutoční diskusia za okrúhlym stolom zástupcov akademickej obce. Témou diskusie sú otázky integrácie rómskych komunít na Slovensku. Moderátorom diskusie bude publicista Marián Leško.

V piatok 8. apríla sa v čase od 9.00 do 14.00 v Miestodržiteľskom paláci na Hlavnom námestí 8 v Bratislave uskutoční panelová diskusia predstaviteľov štátnej správy, samosprávy, mimovládnych organizácií a reprezentácie Rómov na tému „Rómovia na Slovensku: Desaťročie za nami – Dekáda pred nami“.

V sobotu 9. apríla organizátori pripravili jarné posedenie s rómskou kapelou v priestoroch kaviarne Mária Kristína na západnej terase Bratislavského hradu. Pri tejto príležitosti budú vyhlásené výsledky novinárskej súťaže Baroro – Kamienok 2004.

* * * *
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity