10.05.2007

Írsky expert na úrade splnomocnenkyne

V  dňoch 7. -11. mája 2007 je na návšteve na Slovensku riaditeľ organizácie Meitheal Mhaigheo Justin Sammon z Írska,  expert v oblasti  sociálnej inklúzie.  Návšteva bola zorganizovaná na podnet Úradu splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity.

Organizácia Meitheal Mhaigheo bola založená v roku 1991 v rámci pilotného programu, zámerom ktorého bolo pomáhať komunitnému rozvoju a spolupráci pri revitalizácii a stabilizácii vidieckeho života v regióne. Základnou filozofiou inštitúcie je podporovať komunikáciu a  spoluprácu medzi štátnymi inštitúciami, sociálnymi partnermi a komunitami pri vytváraní lepších podmienok v  poskytovaní služieb a tvorbe pracovných miest  pre znevýhodnené skupiny.

Cieľom návštevy je získať čo najviac informácií o využití Európskych štrukturálnych fondov pri riešení  problémov marginalizovaných komunít. Organizácia, ktorú vedie Justin Sammon má dlhodobé skúsenosti s programovanim tzv. komplexneho prístupu v riešení sociálnej inklúzie.  Prezentácie Justina Sammona sa uskutočnia  na Ministerstve výstavby a regionálneho rozvoja SR pre pracovníkov vybraných ministerstiev a v organizácii Partners for Democratic Change pre zástupcov mimovládnych organizácií, ktoré sa venujú sociálnym veciam. Aktivitu podporilo Írske veľvyslanectvo na Slovensku.